کلاس آنلاین زبان انگلیسی با 250 مدرس برتر در هایتاکی، بهترین پلتفرم آموزش زبان آنلاین جلسه آزمایشی رایگان
زبان انگلیسی

آیلتس چیست؟ همه چیز در مورد آزمون آیلتس

4.6
(12)

آزمون آیلتس؛ نامی که به ویژه در سال‌های اخیر و در پی افزایش شمار ایرانیان متقاضی مهاجرت، بیش از همیشه شنیده می­‌شود.

اما آیلتس چیست؟ چرا باید در آزمون آیلتس شرکت کنیم؟ مراحل و شکل برگزاری این آزمون چگونه است؟ سوالات آزمون آیلتس چیست و برای کدام یک از زبان‌آموزان مناسب است؟ سوالات آزمون آیلتس از کدام منابع طرح می‌شوند؟

چرا تا این حد مهم شده؟ 🧐و آیا آمادگی برای آن سخت است؟ اگر هنوز در ابتدای مسیر هستید، این راهنمای جامع می‌تواند بهترین نقطه شروع شما باشد. همچنین برای آشنایی کامل‌تر با منابع و ساختار آزمون، حتماً نگاهی به مقالات مرتبط که در طول متن معرفی شده‌اند بیندازید.

در ادامه می‌خوانید:

 

آیلتس چیست؟

آزمون ایلتس (IELTS) مخفف عبارت سیستم بین‌المللی آزمون زبان انگلیسی است.

(International English Language Testing System) که یکی از مهمترین آزمون های بین المللی زبان انگلیسی است که برای تعیین سطح زبان افرادی که زبان مادری آنها غیر انگلیسی است به کار می‌رود. کشور انگلستان مرکز اصلی برگزاری آزمون آیلتس می‌باشد. با این حال، آزمون آیلتس در بسیاری از کشورهای جهان و البته زیر نظر «کنسولگری کشور انگلستان»، «دانشگاه کمبریج» و «سازمان بین‌المللی آموزش IDP استرالیا» برگزار می‌گردد.

بسیاری از کشورهای جهان برای پذیرش مهاجران جهت کار، تحصیل و حتی سرمایه‌گذاری و راه‌اندازی کسب و کار، نتیجه آزمون آیلتس را به عنوان یکی از ملاک‌های اصلی خود در نظر می‌گیرند. 

آیلتس چیست؟

 

انواع آزمون آیلتس؛ تفاوت آیلتس جنرال و آیلتس آکادمیک

در ابتدا باید بگوییم که آزمون آیلتس در دو نوع، تحت عناوین «آیلتس عمومی (IELTS General)» و «آیلتس آکادمیک (IELTS Academic)» برگزار می‌شود. آیلتس جنرال یا عمومی بیشتر برای افرادی مناسب است که قصد دارند در مدارس و یا کالج‌های انگلیسی زبان به تحصیل بپردازند. در ضمن، داشتن مدرک آیلتس جنرال برای مهاجرت به کشورهای بریتانیا، استرالیا، کانادا و نیوزیلند الزامی است.

تفاوت آیلتس جنرال و آیلتس آکادمیک

تفاوت آیلتس جنرال (General) آیلتس آکادمیک (Academic)
هدف آزمون مهاجرت، کار و تحصیل در مدارس/کالج‌ها تحصیل در دانشگاه‌های انگلیسی زبان
سطح دشواری ساده‌تر دشوارتر
کاربرد برای مهاجرت الزامی برای مهاجرت به بریتانیا، استرالیا، کانادا، نیوزیلند معمولاً مورد نیاز نیست (مگر برای مشاغل تخصصی)
کاربرد برای تحصیل مدارس و کالج‌ها دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی
تفاوت در بخش‌ها بخش‌های Reading و Writing ساده‌تر بخش‌های Reading و Writing  تخصصی‌تر
 کار مناسب برای مشاغل عمومی مورد نیاز برای مشاغل تخصصی

 

در ادامه با معرفی بخش های مختلف آزمون آیلتس به تفاوت سوالات Reading و Writing در آیلتس آکادمیک و جنرال خواهیم پرداخت.

بنابراین پیش از اینکه نوع آزمون خود را انتخاب کنید، بهتر است تحقیق کرده و بسته به هدف­‌تان از شرکت در آزمون آیلتس، اینکه کدام آزمون را بدهید را انتخاب کنید.

آیلتس آکادمیک و جنرال

 

معرفی بخش های مختلف آزمون آیلتس

همان طور که می‌دانید آزمون آیلتس به طور کلی از چهار بخش اصلی تشکیل شده است که مهارت­‌های خواندن، نوشتن، شنیدن و صحبت کردن شما به زبان انگلیسی را در بخش‌های جداگانه‌­ای مورد سنجش قرار می‌­دهد. آزمون‌های خواندن، نوشتن و شنیدن در یک مرحله و آزمون صحبت کردن نیز به صورت جداگانه برگزار می‌شود. آزمون صحبت کردن (Speaking) می‌تواند در روز آزمون و یا 7 روز قبل یا بعد از روز امتحان برگزار گردد. تمامی این مراحل مجموعاً 2 ساعت و 45 دقیقه به طول می‌انجامند.

بیشتر بخوانید: بخش های مختلف آزمون آیلتس چقدر طول میکشد؟

بخش های مختلف آیلتس

1- خواندن (Reading)

 

زمان آیلتس جنرال آیلتس آکادمیک
مدت زمان⌛ 60 دقیقه (هر دو نوع آزمون) 60 دقیقه (هر دو نوع آزمون)
ساختار بخش 3 قسمت:
1. 2-3 متن کوتاه (موضوعات روزمره)
2. 2 متن با موضوعات تخصصی‌تر
3. 1 متن نسبتاً بلند
3 متن بلند:
–  متون آکادمیک و تخصصی‌تر
– سطح قابل درک برای دانشجویان همه رشته‌ها
تعداد سوالات 40 سوال 40 سوال
نوع سوالات چهار گزینه‌ای (تستی) و دو گزینه‌ای (بله/خیر) چهار گزینه‌ای (تستی) و دو گزینه‌ای (بله/خیر)
موضوعات متداول مکالمات روزمره، موقعیت‌های اجتماعی عمومی زبان‌ها، تکنولوژی، ربات‌ها، دانشگاه‌ها،
اشخاص معروف، سلامت و تناسب اندام، …
سطح دشواری متون ساده‌تر و عمومی‌تر متون آکادمیک و تخصصی‌تر

بیشتر بخوانید: بهترین روش های تقویت ریدینگ (reading) زبان انگلیسی

2- نوشتن (Writing)

 

آیلتس جنرال آیلتس آکادمیک
مدت زمان 60 دقیقه (هر دو نوع آزمون) 60 دقیقه (هر دو نوع آزمون)
تعداد تسک‌ها 2 تسک (هر دو نوع آزمون) 2 تسک (هر دو نوع آزمون)
تسک 1 نامه‌نویسی (150 کلمه)
– نوشتن یک نامه (رسمی، نیمه رسمی یا غیررسمی)
– موضوعات روزمره و موقعیت‌های اجتماعی
– تمرکز بر ارتباطات روزمره
توضیح نمودار/جدول (150 کلمه)
– تحلیل و توصیف داده‌های بصری (نمودار، جدول، چارت)
– نیاز به توصیف روندها، مقایسه داده‌ها
– تمرکز بر مهارت‌های تحلیلی
تسک 2 انشا (250 کلمه)
– موضوعات عمومی و اجتماعی
– بیان نظر، بحث و استدلال
– مثال‌ها از زندگی روزمره
انشا (250 کلمه)
– موضوعات آکادمیک و تخصصی‌تر
– تحلیل عمیق‌تر مسائل
– نیاز به استدلال منطقی و مثال‌های مرتبط
سطح دشواری مناسب برای موقعیت‌های عمومی و روزمره نیاز به مهارت‌های تحلیلی و آکادمیک پیشرفته‌تر

بیشتر بخوانید:بهترین روش های تقویت مهارت رایتینگ آیلتس

سیستم نمره دهی آزمون آیلتس؛ معرفی Band Score

آزمون آیلتس از سیستم نمره‌دهی Band استفاده می‌­کند. در این سیستم 9 بالاترین نمره بوده و اعداد اعشاری به جز 0.5 در آن لحاظ نمی‌­شوند. یعنی اگر میانگین نمرات شما در چهار بخش آزمون آیلتس عدد صحیح بدون اعشار نباشد، آن را بر اساس 0.25 می‌­سنجند. به عبارت دیگر از اعشار بیشتر از 0.25 باشد، رو به بالا رند شده و به 0.5 می­‌رسد و اگر کمتر از 0.25 باشد رو به پایین رند شده و به صفر می‌­رسد.

بیشتر بخوانید:حداقل نمره زبان انگلیسی برای مهاجرت چقدر است؟

به همین ترتیب، نمره هر کدام از بخش­‌های آزمون بین صفر تا 9 محاسبه خواهد شد؛مثلا:

ielts overall

 

بیشتر بخوانید: بهترین روش‌ های تقویت مهارت ریدینگ آیلتس 

شرایط و مدارک مورد نیاز برای شرکت در آزمون آیلتس

 همه افراد بالای 16 سال، با هر سطحی از زبان انگلیسی می‌توانند در این آزمون شرکت کرده و سطح زبان انگلیسی خود را در بخش‌های چهارگانه مورد سنجش قرار دهند. هر فرد می‌تواند در طول ماه 4 مرتبه در آزمون آیلتس شرکت کند.

از آنجایی که شماره پاسپورت شما در کارنامه آیلتس‌تان ثبت می‌شود، برای شرکت در آزمون آیلتس به یک پاسپورت معتبر احتیاج خواهید داشت. بهتر است اعتبار پاسپورت شما بیش از 6 ماه باشد. چراکه در صورتی که بخواهید پاسپورت خود را تغییر دهید، شماره آن نیز تغییر کرده، و برای تغییر شماره پاسپورت در کارنامه آیلتس، باید هزینه جداگانه‌ای پرداخت کنید. پیشنهاد ما این است که پیش از ثبت نام در آزمون آیلتس، در صورتی که اعتبار پاسپورت‌تان کمتر از 1 سال است، نسبت به تعویض آن اقدام نمایید.

راهنمای شرکت در آزمون IELTS

اولین قدم برای شرکت در آزمون آیلتس انتخاب کشور محل برگزاری آزمون است. بدین منظور ابتدا باید وارد وبسایت رسمی آیلتس شده و کشوری که قصد دارید در آن آزمون بدهید را انتخاب کنید. مراکز مختلفی در هر کشور وجود دارند که به عنوان نماینده IELTS این آزمون را برگزار می‎‌کنند. شما می‌­توانید از طریق وبسایت آیلتس، کشور و موسسه مد نظر خود برای شرکت در آزمون آیلتس را انتخاب نمایید.

در این مرحله می‌توانید جدول زمان‌بندی برای برگزاری آیلتس جنرال و آیلتس آکادمیک را به تفکیک مشاهده نمایید. در ضمن باید توجه داشته باشید که هزینه آزمون آیلتس در کشورهای مختلف متفاوت است.

پس از انتخاب کشور و نزدیک‌ترین مرکز آزمون به خود، باید با استفاده از کارت‌های اعتباری بین‌المللی نظیر Visa Card، Pay Pall ، Master Card و غیره، هزینه این آزمون را پرداخت نمایید. در صورتی که کارت اعتباری بین‌المللی نداشته باشید، تنها راه شما برای شرکت در این آزمون، استفاده از موسسات معتبر است. این موسسات هزینه آزمون آیلتس شما را از طریق کارت‌های اعتباری بین المللی انجام می‌دهند و دیگر نیازی به داشتن حساب ارزی نخواهید داشت.

روش های شرکت در آزمون آیلتس؛ تفاوت آیلتس کامپیوتری و کاغذی

شرکت در آزمون آیلتس از 2 طریق امکان‌پذیر است؛ آیلتس حضوری (کاغذی) و آیلتس کامپیوتری (آنلاین). نکته حائز اهمیت این است که مفاد آزمون و سیستم نمره‌دهی در هر دو روش کاملاً یکسان هستند. با این حال ممکن است در آیلتس کامپیوتری با توجه به اینکه مصاحبه در بخش Speaking به صورت تماس تصویری صورت می­‌گیرد، استرس کمتر و راحتی بیشتری داشته باشید.

آیلتس اینترنتی و کاغذی

 

همچنین آزمون Speaking نیز می‌تواند تا 7 روز بعد یا قبل از آزمونِ کتبی برگزار شود. اما اغلب مراکز آزمون ایلتس در ایران زمان آزمون اسپیکینگ را به بعد از آزمون نوشتاری موکول می‌کنند.اما در آیلتس کامپیوتری اوضاع به گونه دیگری است.

بهترین سایت ها برای آزمون آنلاین آیلتس

 پیش از شرکت در آزمون اصلی، بهتر است علاوه بر شرکت در آزمون های آزمایشی ماک، در آزمون های آنلاین آیلتس شرکت نمایید. در ادامه برخی از بهترین سایت ها برای آزمون آزمایشی آنلاین آیلتس را به شما معرفی کرده­‌ایم.

کاربردهای آزمون آیلتس

1. مهاجرت کاری با آزمون آیلتس

2. مهاجرت تحصیلی با آزمون آیلتس(نمره آیلتس متفاوتی را برای اعطای پذیرش تحصیلی به دانشجویان غیر انگلیسی زبان در نظر می‌­گیرد.)

منابع آزمون IELTS چیست؟

 طیف گسترده­‌ای از منابع آزمون آیلتس، از کتاب، اپلیکیشن های آیلتس، نرم­ افزار و وب­سایت های آموزش انگلیسی گرفته تا سایر ابزار کمک آموزشی را به راحتی پیدا خواهید کرد.شرکت در کلاس های آنلاین آزمون آیلتس.

اگر قصد دارید به صورت خود آموز در این آزمون شرکت کنید، در فهرست زیر، برترین منابع آزمون آیلتس آورده شده است.

بیشتر بخوانید:چطور در خانه آیلتس بخوانیم؟

 بهترین کتاب ها برای آمادگی آیلتس

تعدادی از بهترین کتاب‌ها برای آمادگی آزمون آیلتس عبارتند از:

1 Official Cambridge Guide to IELTS برای خود آموز آیلتس چه کتابی بهتر از Official Cambridge Guide to IELTS که توسط انتشارات دانشگاه کمبریج تألیف شده و توسط بریتیش کانسیل برای افرادی که قصد آموزش زبان انگلیسی را دارند توصیه شده است؟!

این کتاب را می­‌توانید به صورت فیزیکی از کتاب فروشی­‌های معتبر خریداری کرده و یا آن را به صورت فایل PDF دانلود کنید.

2 Official IELTS Practice Materials برای تبلیغ این کتاب همین کافی است که بگوییم آن را شماری از طراحان سوالات آیلتس در دانشگاه کمبریج نوشته‌­اند. با خواندن این کتاب تا حد بسیار زیادی با حال و هوای سوالات آزمون آیلتس آشنا خواهید شد.
3 Barron’s IELTS Superpack  سوپر پک آیلتس بارون یکی دیگر از بهترین منابع برای خودآموز آزمون آیلتس است. آقای بارون مجموعه‌ای از بهترین کتاب های آیلتس را در یک پکیج کامل گردآوری کرده است. به طوری که برای موفقیت در آزمون آیلتس به مطالعه هیچ کتاب دیگری نیاز نداشته باشید.
4 Essential Words For the IELTS این کتاب را نیز آقای بارون نوشته است. او در این کتاب مهم­‌ترین لغاتی که برای شرکت در آزمون آیلتس به آن نیاز دارید را گردآوری کرده است.
5 Grammar for IELTS این کتاب یکی دیگر از بهترین منابع آزمون آیلتس است که در آن از سیر تا پیاز گرامر زبان انگلیسی آورده شده است. اگر این کتاب را خوب بخوانید، دیگر هیچ نگرانی‌­ای بابت سوتی­‌های گرامری سر جلسه آزمون آیلتس نخواهید داشت.

بیشتر بدانید: بهترین کتاب های تقویت مهارت مکالمه آزمون آیلتس

کتاب های آمادگی آزمون آیلتس

 

سوالات متداول

شرایط شرکت در آزمون آیلتس چیست؟

برای ثبت نام در این آزمون باید سن شما بیش از ۱۶ سال باشد. همچنین برای شرکت در این آزمون باید پاسپورت شما معتبر باشد. یعنی تاریخ اعتبار آن منقضی نشده باشد.

بیشتر بخوانید: شرط سنی و محدودیت های آزمون آیلتس

مدت اعتبار مدرک آیلتس چقدر است؟

اعتبار مدرک آزمون آیلتس ۲ سال است.

چقدر طول می­کشد تا نتیجه آزمون آیلتس مشخص شود؟

در آیلتس کاغذی یا حضوری، نتایج شرکت کنندگان ۲ هفته پس از اتمام آزمون Speaking برای ایشان ارسال می‌گردد. اما در آیلتس کامپیوتری نتایج ظرف مدت ۵ روز برای شرکت کنندگان ارسال می‌شود.

آیا امکان اعتراض به نتیجه آزمون آیلتس وجود دارد؟

بله! همه داوطلبان می­‌توانند فرم EoR آزمون آیلتس را پر کرده و پس از پرداخت هزینه به نتیجه آزمون خود اعتراض کنند. در صورتی که این اعتراض به تغییر نمره داوطلب منجر گردد، مبلغ پرداخت شده، به حساب ایشان عودت داده خواهد شد.

هزینه اعتراض به نمره آزمون آیلتس چقدر است؟

با توجه به نوسانات قیمت ارز در ایران، مبلغ معینی برای سابمیت EOR یا همان درخواست بررسی نتیجه آزمون وجود ندارد. اما این هزینه معمولا با ۳۰ الی ۳۵ درصد از هزینه آزمون آیلتس برابر است.

دریافت استعلام مدرک آیلتس چگونه است؟

استعلام مدرک آیلتس تنها توسط آن دسته از سازمان­‌ها یا نهادهایی قابل انجام است، که قبلاٌ توسط مراجع برگزارکننده‌ی آزمون آیلتس به رسمیت شناخته شده باشند. بدین­‎‌ترتیب امکان اینکه اشخاص یا شرکت­‌های متفرقه بتوانند استعلام مدرک آیلتس یک شخص دیگر را دریافت کنند وجود ندارد.

اما به عنوان مثال، بسیاری از دانشگاه‌های معتبری که نتیجه این آزمون را ملاک اعطای پذیرش قرار داده‌اند، می­‌توانند در خصوص صحت و سقم مدرک آیلتس متقاضیان از سوی نهادهای اصلی برگزارکننده‌­ی این آزمون استعلام بگیرند.

 

منابع:

این مطلب چقدر برای شما مفید بود؟

میانگین امتیازات 4.6 / 5. تعداد نظرات 12

هنوز امتیازی ثبت نشده. شما اولین نفر باشید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *