از دست ندادن انگیزه در زمان یادگیری زبان | چگونه انگیزه مان را حفظ کنیم؟
یادگیری زبان یک مسیر هیجانانگیز و چالشی است و حفظ انگیزه نقش بسیار مهمی در پیشرفت شما دارد.
یادگیری زبان، فراتر از تسلط بر کلمات و اصول دستوری است و به ما این امکان را میدهد تا درک عمیقی از فرهنگ و جامعههای مختلف به دست بیاوریم.
با وجود این، در طول یادگیری ممکن است با چالشهایی مواجه شده و انگیزهی ما کاهش یابد. در این مقاله قرار است درباره راههای از دست ندادن انگیزه در زمان یادگیری زبان ها و بررسی راههایی برای حفظ و تقویت انگیزه در زمان یادگیری زبان صحبت کنیم.
🎧 فایل صوتی این مقاله را بشنوید 🎧
با شنیدن هم میتوانیم یاد بگیریم! 🙌✨
در ادامه میخوانید:
- چه عواملی باعث از دست دادن انگیزه در زمان یادگیری زبان میشوند؟
- راهکارهایی برای افزایش و ایجاد انگیزه برای یادگیری زبان
- سخن پایانی
چه عواملی باعث از دست دادن انگیزه در زمان یادگیری زبان میشوند؟
کاهش انگیزه در زمان یادگیری زبان میتواند به علت عوامل مختلفی اتفاق بیافتد. در زیر تعدادی از این عوامل ذکر شدهاند:
خستگی و استرس
زمانی که زبان آموز به میزان زیادی خسته میشود یا تحت فشارهای روزمره یا تحصیلی قرار میگیرد، انگیزهاش به شدت کاهش مییابد.
استفاده از روش های تکراری و یکنواخت
استفاده از روشهای یکنواخت و تکراری ممکن است باعث خستگی و کاهش انگیزه شود. بنابراین، تغییر روشهای یادگیری و اضافه کردن تنوع میتواند انگیزه را حفظ کند.
بیشتر بخوانید: قانون ۵ دقیقه و استفاده از آن در یادگیری زبان ها
نداشتن پیشرفت زیاد
در صورتی که زبان آموز احساس نکند در مسیر پیشرفت قرار دارد، انگیزه او ممکن است کاهش یابد. بنابراین، توجه به پیشرفتهای کوچک میتواند انگیزه او را تقویت کند.
راهکارهایی برای افزایش و ایجاد انگیزه برای یادگیری زبان
۱. تعیین اهداف
تعیین اهداف در فرایند یادگیری زبان به این معناست که شما باید اهداف مشخص و قابل دستیابی را برای خود تعیین کنید. این اهداف ممکن است به صورت کوتاه مدت یا بلند مدت باشند.
به عنوان مثال تعیین هدف روزانه برای یادگیری یک تعداد خاص از واژگان یا دیدن یک فیلم مرتبط با زبان مورد نظر میتواند یک هدف کوتاه مدت باشد، در حالی که تصمیم گرفتن برای دستیابی به سطح مکالمه پیشرفته تر یک هدف بلند مدت خواهد بود.
بیشتر بخوانید: مزایای یاد گرفتن یک زبان جدید چیست؟
این اهداف باید مشخص و قابل ارزیابی باشند و بهترین کار این است که یک هدف بزرگ (مثل رسیدن به سطح متوسط در یک زبان را) به اهداف کوچکتر تقسیم کنیم تا با رسیدن به هر بخش از یک هدف، انگیزه و انرژی بگیریم.
مثلاً اگر هدف شما این است که یک آهنگ به زبانی را که در حال یادگیریاش هستید متوجه شوید، میتوانید هر هفته روی بخشی از آن آهنگ زمان بگذارید و کار کنید. در این صورت میتوانید در پایان ماه کل آهنگ را همخوانی کنید.
بیشتر بخوانید: تکنیک سایه Shadowing چیست؟ بهترین روش تقویت مکالمه و مهارت های شنیداری
۲. تنوع در روشهای یادگیری
تنوع در روشهای یادگیری به این معناست که شما از منابع و روشهای مختلف برای یادگیری زبان استفاده کنید. از طرفی، تکرار و تنوع باعث تقویت حافظه و درک عمیقتر مطالب میشود. برخی راهکارها برای ایجاد تنوع در روشهای یادگیری عبارتند از:
فیلم و سریالها
تماشای فیلمها و سریالها بر اساس زبان مورد نظر، شما را با لهجه، اصطلاحات و ساختارهای زبانی مختلف آشنا میکند.
بیشتر بخوانید: چگونه با فیلم و سریال زبان یاد بگیریم؟
گوش دادن به موسیقی
گوش دادن به موسیقی زبانی که در حال یادگیری هستید، به شما کمک میکند تا با لحن و اصطلاحات زبان آشنا شوید.
خواندن کتب و مقالات
خواندن کتب و مقالات در زمینههای مختلف، دایره واژگان شما را گسترش میدهد و اطلاعات جدیدی میآورد.
مکالمه با افراد مختلف
مشارکت در گفتگوها و مکالمات با زبانآموزان دیگر یا افرادی که زبان مورد نظر را بلدند، به شما فرصت مناسبی برای تمرین مهارتهای مکالمه میدهد. این تنوع باعث میشود که یادگیری شما جذابتر و هیجانانگیزتر شود.
همچنین، این رویکرد مانع از احساس خستگی و کسلی در مسیر یادگیری میشود و به شما انگیزه بیشتری برای ادامه کار میدهد.
بیشتر بخوانید: نقش ارتباطات در یادگیری زبان
۳. ایجاد یک برنامه یادگیری منظم
ایجاد یک برنامه یادگیری منظم به شما کمک میکند تا به صورت مداوم و بدون از دست دادن انگیزه به یادگیری زبان بپردازید. این برنامه میتواند شامل موارد زیر باشد:
– تدوین برنامه زمانی
ابتدا، زمانهای مشخصی را برای یادگیری در هفته تعیین کنید. این کار میتواند شامل مکالمات با دیگران یا استفاده از منابع مختلف باشد.
– تنوع فعالیتها
در برنامهی خود از تنوع استفاده کنید. به عنوان مثال، یک روز ممکن است به خواندن مقالات بپردازید، روز بعد به گوش دادن به موسیقی یا تماشای فیلم و روزهای دیگر به مکالمات و تمرینهای گفتاری اختصاص دهید.
بیشتر بخوانید: اهمیت استمرار و پیوستگی در فرایند یادگیری زبان جدید
شرکت در کلاس های یادگیری زبان هم میتواند در داشتن یک برنامه آموزشی منظم به شما کمک کند. معلمها معمولاً در روند یادگیری شما مشارکت میکنند و نمیگذارند در میانۀ راه خسته یا دلزده شوید. شما با شرکت در کلاسهای خصوصی یادگیری همه زبانها در هایتاکی میتوانید یک معلم خصوصی همراه و همیشگی بهعنوان پارتنر زبان در کنار خودتان داشته باشید و از او در تمام مراحل آموزش یک زبان جدید کمک و راهنمایی بگیرید. |
۴. پیشبینی چالشها و راهحل آنها
۵. اشتراکگذاری تجارب با دیگران
– گروههای یادگیری
مشارکت در گروههای یادگیری زبان، آن امکان را به شما میدهد که با افرادی با اهداف مشابه ارتباط برقرار کنید. میتوانید از تجربیات همدیگر یاد بگیرید و انگیزه خود را با دیگران به اشتراک بگذارید.
– پارتنرهای زبانی
۶. گوش دادن به پادکستها
گوش دادن به پادکستهای زبان، اطلاعات جدیدی را به شما میآموزد و میتواند به بهبود مهارتهای شنیداری شما کمک کند. پادکستها یکی از ابزارهای مؤثر برای یادگیری زبان هستند. در ادامه چند نکته درباره استفاده از پادکستها برای یادگیری زبان بیان میکنیم:
منبع: fluentu.com