30 تا از سبزیجات رایج به زبان ایتالیایی؛ طعمی متفاوت از آموزش

اینکه بتوانید درباره سبزیجات به زبان ایتالیایی صحبت کنید، نهتنها یکی از جذابترین جنبههای یادگیری این زبان است، بلکه یکی از کاربردیترین بخشهای مکالمات و جملات روزمره ایتالیایی ها هم هست.
تصور کنید در قلب ایتالیا هستید و با تسلط کامل، از بازار محلی خرید میکنید یا درباره مواد تشکیلدهنده غذا با یک آشپز حرفهای گفتگو میکنید. کافی است ادامه دهید تا این مهارت را به سادگی به دست آورید.
در ادامه میخوانید:
- رایجترین سبزیجات به زبان ایتالیایی
- سبزیجات مهم در ایتالیا
- چطور سبزیجات ایتالیایی را در عمل یاد بگیریم
- سخن پایانی
رایجترین سبزیجات به زبان ایتالیایی
سبزیجات رایج ایتالیایی را میتوان در هر سوپرمارکت (supermercato) یا سبزیفروشی (fruttivendolo) پیدا کرد.
همچنین، بازار کشاورزان محلی (mercato contadino) فرصتی عالی برای تجربه محصولات تازه و تمرین زبان ایتالیایی است.
برخی نامها مشابه انگلیسی هستند، اما مراقب باشید! «Peperoni» در ایتالیا یعنی فلفل دلمهای، نه سوسیس. همچنین، برخی سبزیجات مانند مارچوبه (asparagi) و اسفناج (spinaci) در ایتالیایی به صورت جمع استفاده میشوند.
ترجمه فارسی | سبزیجات به زبان ایتالیایی | |
سیر | Aglio |
1 |
مارچوبه | Asparagi |
2 |
بروکلی | Broccoli |
3 |
چغندر | Barbabietola |
4 |
هویج | Carota |
5 |
کنگر فرنگی | Carciofo |
6 |
گل کلم | Cavolfiore |
7 |
کلم سبز | Cavolo cappuccio |
8 |
خیار | Cetriolo |
9 |
پیاز | Cipolla |
10 |
لوبیا سبز | Fagiolini |
11 |
کاهو | Lattuga |
12 |
بادمجان | Melanzana |
13 |
سیبزمینی | Patata |
14 |
فلفل دلمهای | Peperone |
15 |
ترهفرنگی | Piselli |
16 |
گوجهفرنگی | Pomodoro |
17 |
ترهفرنگی | Porro |
18 |
آرگولا/روکولا | Ravanelli |
19 |
کرفس | Sedano |
20 |
اسفناج | Spinaci |
21 |
کدو | Zucca |
22 |
کدو سبز | Zucchina |
23 |
سبزیجات مهم در ایتالیا
غذاهای ایتالیایی با استفاده از مواد اولیه سادهای مثل گوجهفرنگی و بادمجان طرفداران زیادی در سراسر جهان دارند. اما برخی از سبزیجات محبوب در آشپزی ایتالیایی در کشورهای دیگر کمتر شناخته شدهاند.
پیدا کردن این سبزیجات ممکن است زمانبر باشد، اما اضافه کردن آنها به غذا نه تنها طعمهای جدیدی را تجربه خواهید کرد، بلکه به دنیای فرهنگی ایتالیا هم نزدیکتر خواهید شد.
تصور کنید در لحظهای که به زبان ایتالیایی صحبت میکنید، سبزیجاتی که امروز با آنها آشنا شدید، به راحتی از دهانتان بیرون بیایند.
این لحظه ممکن است اکنون به نظر دور برسد، اما به سادگی با یک گام شروع میشود: کلاس آنلاین زبان ایتالیایی. چقدر بیشتر میخواهید یاد بگیرید؟ همین حالا تصمیم بگیرید. زمان تغییر فرا رسیده است…
1. Friarielli (کلم بروکلی راب)
این سبزی تلخ که شبیه کلم بروکلی است، در واقع از خانواده شلغم و بوک چوی میباشد. در مناطق مختلف ایتالیا به نامهای متفاوتی شناخته میشود: در ناپل friarielli، در آپولیا cime di rapa و در توسکانی rapini نام دارد. این سبزی در ناپل طرفداران زیادی دارد و معمولاً آن را تفت داده و با سوسیس در ساندویچ یا روی پیتزا سرو میکنند.
2. Peperoncino Calabrese (فلفل چیلی کالابریایی)
این فلفلهای کوچک و تند که از منطقه آفتابی کالابریا میآیند، بین 15,000 تا 30,000 واحد اسکویل دارند که کمی تندتر از فلفل Serrano است. آنها طعمی تند و غنی به غذاهای کالابریایی میدهند و به ویژه در تهیه ‘nduja (سوسیس نرم و قابل پخش) استفاده میشوند.
3. Cicoria (کاسنی)
اگر کاسنی را امتحان نکردهاید، تلخی آن ممکن است کمی غیرمعمول باشد. در ایتالیا، این گیاه به دلیل کاربردهای فراوانش بسیار ارزشمند است.
تمام بخشهای کاسنی قابل خوردناند؛ برگهای آن را میتوان خام یا پخته مصرف کرد، ریشه آن برای جایگزینی قهوه برشته و دم میشود، و حتی گلهای بنفش آن در سالاد استفاده میشوند. کاسنی منبع عالی فیبر و ویتامینهای A، C و K است.
4. Finocchio (رازیانه)
رازیانه یکی دیگر از سبزیجات مهم در آشپزی ایتالیایی است که به دلیل عطر و طعم خاص و خواص مفیدش محبوبیت زیادی دارد. مانند کاسنی، تمام بخشهای گیاه رازیانه خوراکی است.
ایتالیاییها از پیازکهای ترد آن در سالادها، خورشها و گراتنها استفاده میکنند. گلها، دانهها و برگهای رازیانه نیز برای افزودن طعم شیرینبیان به محصولاتی مانند finocchiona (سالامی توسکانی) و لیکور رازیانه کاربرد دارند.
5. Cavolo Nero (کلم توسکانی)
کلم در کشورهای انگلیسیزبان به عنوان یک خوراکی مد روز شناخته میشود، اما قرنهاست که جزو اصلی آشپزی توسکانی بوده است. این سبزی مقاوم در ایتالیا به نام cavolo nero (به معنای واقعی «کلم سیاه») شناخته میشود و بهطور معمول در غذاهایی مانند ribollita، یک خورش گیاهی مقوی با لوبیا و نان مانده، استفاده میشود.
6. Fiori di Zucca / Fiori di Zucchina (گلهای کدو)
گلهای کدو از اجزای جذاب آشپزی ایتالیایی هستند. این گلها را میتوان بهصورت سرخشده، پر از پنیر یا حتی بهعنوان تزئین در غذاها استفاده کرد.
چطور سبزیجات ایتالیایی را در عمل یاد بگیریم
برای یادگیری بهتر نام سبزیجات ایتالیایی در دنیای واقعی، میتوانید از روشهای زیر استفاده کنید:
- یادگیری زبان با تماشای فیلم و سریال های ایتالیایی که واژگان مربوط به سبزیجات را در مکالمات خود به کار میبرند.
- مطالعه و تهیه دستورهای غذایی گیاهی از وبسایتهایی مانند La Cucina Italiana و Il Cucchiaio d’Argento که به شما کمک میکند با نامها و کاربردهای مختلف این سبزیجات آشنا شوید.
سخن پایانی
یادگیری زبان ایتالیایی همانند پرورش یک گیاه است. با هر قدمی که به جلو برمیدارید، به تدریج ریشههای شما در این زبان عمیقتر میشود و قادر خواهید بود بهطور طبیعی با آن ارتباط برقرار کنید. یادگیری زبان، همچنان که زمان میبرد، به شما پاداش میدهد؛ هر تلاش و تمرینی که انجام دهید، به نتیجه خواهد رسید.
“.Chi semina raccoglie”
(کسی که میکارد، درو میکند.)