کلاس آنلاین زبان با 250 مدرس برتر در هایتاکی، بهترین پلتفرم آموزش زبان آنلاین جلسه آزمایشی رایگان
زبان چینی

آموزش زبان چینی برای کودکان با کارتون‌های جذاب و موثر

5
(1)

مقدمه

آموزش زبان چینی برای کودکان یکی از بهترین روش‌ها برای آشنا کردن آنها با فرهنگی چینی است. در این مقاله، به شما نشان می‌دهیم چگونه با استفاده از کارتون‌های چینی می‌توانید فرآیند یادگیری زبان چینی را برای کودکان خود جذابتر و دلپذیرتر و سرگرم کننده ترکنید.

 کودکان امروز در دنیایی متفاوت از والدین خود رشد می‌کنند.بنابراین آشنا کردن بچه‌ها با فرهنگ‌ها و زبان‌های مختلف، اهمیتی بسیار زیادی دارد.

برای مثال برنامه‌های تحصیل در خارج از کشور نه تنها مورد قبول بسیاری قرار گرفته که بسیار هم رقابتی شده، و مهارت ارتباط با یک فرهنگ دیگر به یک توانمندی کلیدی تبدیل شده.

شروع یادگیری از سنین پایین می‌تواند مزیت بزرگی برای کودک شما ایجاد کند. چه تصمیصم داشته باشید کودکتان زبان انگلیسی که در حال حاضر زبان اول دنیای کار ، تجارت ، تحصیل و …است را بیاموزد یا زبانی مثل زبان چینی را که بیشتر برای مبادلات و تجارت مناسب است یادبگیرد تا آینده  بهتری داشته باشد.

برای او از همین کودکی برنامه یادگیری بچینید. البته بدانید که یادگیری زبانی مانند زبان چینی کار آسانی نیست، مگراینکه واقعاً برای بچه ها سرگرم‌کننده باشد.

چرا باید کارتون‌های چینی تماشا کنیم؟

 

    • یادگیری زبان:مهم‌ترین هدف، آشنا کردن گوش کودک با زبان چینی (ماندارین) از سن پایین است. اگر آنها بتوانند واژگان مهم و کلیدی را یادبگیرند در آینده میتوانند براحتی با جملات ارتباط بهتری برقرار کنند.
    • نکته مهم: یادتان باشد که با تماشای کارتون، کودک شما هیچ زبانی یاد نمیگیرد بلکه لازم است بعد ازهر قسمت، با کودک خود گفتگو داشته باشید و راجع به شخصیت های کارتون یا موضوع کارتون سوالاتی بپرسید و با او صحبت کنید.
    • آشنایی با فرهنگ:کارتون‌های چینی، پنجره‌ای به فرهنگ کشور چین هستند. کودکان با سنت‌ها، جشن‌ها و زندگی روزمره مردم چین آشنا می‌شوند.آنها متوجه تفاوت های فرهنگ خود با فرهنگ چینی می شوند. اگر این تفاوت‌های فرهنگی را از کودکی یادبگیرد براحتی میتواند در بزرگسالی ارتباط دوستانه تری با دیگر فرهنگ ها از جمله فرهگ چینی برقرار کند.
    • مفاهیم آموزشی:بسیاری از کارتون‌های معروف چینی به‌طور خاص با هدف آموزش مفاهیم اخلاقی و ارزش‌های انسانی ساخته شده‌اند. این داستان‌ها می‌توانند به رشد شخصیت کودک و درک مفاهیمی مانند دوستی، صداقت، کار تیمی و مسئولیت‌پذیری کمک کنند.
    • سرگرمی و خلاقیت:کارتون‌های چینی، پر از داستان‌های جذاب، شخصیت‌های جالب و دنیای خیالی هستند که باعث تقویت تخیل کودکان و سرگرمی آن‌ها می‌شود.

      پیشنهاد ویژه: حتماً مقاله ما با عنوان «راهنمای والدین برای آموزش زبان چینی به کودکان» را بخوانید؛ این مقاله پر از منابع مفید و ایده‌های کاربردی برای یادگیری زبان چینی در کودکان است.

۶ روش، برای گنجاندن کارتون‌های چینی در برنامه یادگیری کودک

  1. یادداشت واژگان جدید: بعد از تماشای کارتون، فرزندتان را تشویق کنید کلمات جدیدی که یاد گرفته را بنویسد یا برای شما بگوید سپس در طول روز با او تمرین کنید.
  2. تکنیک شادویینگ یا همان سایه (Shadowing): ، کودک تلفظ و لحن شخصیت‌های کارتونی را تقلید کند. تکرار همزمان با شخصیت‌ها برای بهبود تلفظ و درک شنیداری کودک بسیار کمک کننده است.
  3. استفاده از زیرنویس:بسیاری از کارتون‌های چینی پرطرفدار زیرنویس دو زبانه دارند. پیشنهاد می‌شود کودک ابتدا با زیرنویس زبان مادری کارتون را ببیند، سپس با زیرنویس چینی مجدد نگاه کند، یا حتی نسخه زبان فارسی کارتون را برای کودکتان پخش کنید تا او بتواند موضوع داستان را تشخیص دهد. کافی است یکبار کارتون را با ترجمه و دوبله فارسی ببیند و سپس تنها و تنها با نسخه زبان چینی آن را تماشا کند.
  4. اجرای صحنه‌ها:نقش یک صحنه از کارتون را با کودک خود بازی کنید. این کار حافظه، خلاقیت و یادگیری زبان را به‌طور همزمان تقویت می‌کند.
  5. لباس پوشیدن مشابه شخصیت‌ها: برای کودکان کوچکتر لباس‌پوشیدن شبیه شخصیت‌های کارتونی می‌تواند خیلی جالب باشد. این بازی تخیلی زبان را به شکل طبیعی وارد ذهن کودک می‌کند.لباس ها قوه تخیل کودک را بسیار فعال می کنند حتی اگر با کوچکترین جز از یک لباس بتوانید او را شبیه شخصیت خاصی از کارتون مورد علاقه اش کنید، تاثیر بسیار بزرگی در یادگیری او گذاشته اید.
  6. طراحی کمیک با دیالوگ چینی:کمیک (Comic) یک داستان تصویری کوتاه چند‌فریمی هست که در هر قاب، شخصیت‌ها دارن حرف می‌زنن یا کاری انجام می‌دن. شبیه کارتون‌های تصویری برگه ای، ولی با موضوع خاص.کودک را تشویق کنید داستان کارتونی مورد علاقه‌اش را در قالب کمیک بکشد و دیالوگ‌ها را به زبان چینی بنویسد. این روش ترکیبی از هنر، زبان و خلاقیت است. البته برای کودکانی مناسب است که سواد خواندن و نوشتن دارند.

از اپلیکیشن های یادگیری زبان چینی هم در کنار کارتونها میتوانید کمک بگیرید و سرعت یادگیری کودکتان را بالا ببرید.

بهترین کارتون‌های چینی بر اساس گروه سنی

🔹 بهترین کارتون‌های چینی برای سنین پیش‌دبستان (۳ تا ۵ سال)

  • 🎵 Little Fox Chinese – مجموعه‌ای از آهنگ‌ها و انیمیشن‌های جذاب مخصوص کودکان نوآموز زبان چینی.
  • 🐐 Pleasant Goat and Big Big Wolf – ماجراهای بامزه یک گله بز با یک گرگ دست‌وپا چلفتی.
  • 🐻 Boonie Bears – دو خرس دوست‌داشتنی که از جنگل‌شان در برابر خطرات محافظت می‌کنند.

🔹 کارتون‌های مناسب دبستان (۶ تا ۱۲ سال)

  • Super Z – گروهی از پسران ۹ ساله که به ابرقهرمان تبدیل می‌شوند.
  • 🐱 MiaoMiao Kidz – کانال یوتیوب برای آموزش زبان چینی به کودکان انگلیسی‌زبان.

🔹 کارتون‌های مناسب نوجوانان (۱۳ تا ۱۸ سال)

  • 🎮 The King’s Avatar – داستانی در دنیای ورزش‌های الکترونیکی و رقابت‌های نفس‌گیر.
  • 🏮 Lotus Lantern – ماجراجویی یک الهه در زمین با چراغ جادویی نیلوفر.

چرا یادگیری همراه با سرگرمی مؤثر است؟

  • افزایش درگیری ذهنی:وقتی یادگیری با سرگرمی همراه باشد، کودک با علاقه و هیجان بیشتری توجه نشان می‌دهد
  • تجربه‌های مثبت:کارتون‌های جذاب چینی، می‌توانند علاقه به زبان‌آموزی را در کودک زنده کنند و تبدیل به عادت مثبت روزانه شوند.
  • توسعه زبان:روش‌هایی مثل «شادوینگ»، بازی نقش، و کمیک‌سازی، باعث یادگیری طبیعی زبان و تثبیت بهتر آن در ذهن می‌شوند.
  • درک فرهنگی:آشنایی با فرهنگ‌های دیگر از طریق کارتون، کودک را نسبت به تفاوت‌های فرهنگی، روشن می کند.

در کنار کارتون های چینی میتوانید از فیلم های خانوادگی و سریال در زمان هایی که کل خانواده کنار هم جمع هستند نیز کمک بگیرید. هم تماشا کنید و لذت ببرید هم محیط خانه را به یک محیط چینی تبدیل کنید.

 نتیجه‌گیری

اگر می‌خواهید کودکتان زبان چینی را با شادی و علاقه یاد بگیرد، کارتون‌های چینی یکی از بهترین انتخاب‌ها هستند. امتحان کنید و از تماشای  آنها همراه با فرزندتان لذت ببرید!

در کنار دیدن کارتون های چینی میتوانید از یک مدرس زبان چینی برای کودکتان کمک بگیرید.

این مطلب چقدر برای شما مفید بود؟

میانگین امتیازات 5 / 5. تعداد نظرات 1

هنوز امتیازی ثبت نشده. شما اولین نفر باشید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *