کلاس آنلاین زبان انگلیسی با 250 مدرس برتر در هایتاکی، بهترین پلتفرم آموزش زبان آنلاین جلسه آزمایشی رایگان
زبان انگلیسی

۲۳ آپریل (سوم اردیبهشت): روز جهانی زبان انگلیسی

۵
(۳)

در دنیای امروز، یادگیری یک زبان خارجی به خصوص زبان انگلیسی در برنامه اکثر افراد قرار دارد. اهمیت بالای این زبان باعث شده تا افراد با هر شرایط اجتماعی و اقتصادی، قصد ارتقاء سطح زبان خود را داشته باشند. اهمیت این زبان محبوب و بین‌المللی که دنیای امروز را به یک دهکده جهانی تبدیل کرده است، تا اندازه‌ای است که در تقویم میلادی، روز ۲۳ آپریل (۳ اردیبهشت) را به عنوان روز زبان انگلیسی در نظر گرفته‌اند. برای آشنایی با دلایل اهمیت زبان انگلیسی و دلیل نام‌گذاری یک روز برای آن، این مقاله از هایتاکی را مطالعه کنید.

 

در ادامه می‌خوانید:

 

تاریخچه زبان انگلیسی

زبان انگلیسی یکی از زبان‌های جهانی است که در حال حاضر توسط بیش از ۵/۱ میلیارد نفر به عنوان زبان اصلی یا زبان دوم صحبت می‌شود. تاریخچه زبان انگلیسی به اوایل قرن پنجم میلادی باز می‌گردد؛ زمانی که انگلیسی ها به خاک بریتانیا پای گذاشته و زبان خود را در کنار زبان‌های دیگری که در آن منطقه وجود داشت، با خود به همراه آوردند.

با این حال، زبان انگلیسی در طول تاریخ خود دائماً تحت تأثیر زبان‌های دیگری مانند لاتین، فرانسوی، آلمانی و دیگر زبان‌های جهان قرار داشته است. به عنوان مثال، در قرن هفدهم میلادی، زبان فرانسوی به عنوان زبان اصلی دیپلماسی و فرهنگ بین‌المللی در اروپا و آسیای مرکزی به کار گرفته شد و بسیاری از کلمات فرانسوی نیز در همان دوران وارد زبان انگلیسی شدند. زبان شناسان و تاریخ نگاران فرهنگی، دلیل تنوع و تعدد واژگان و قواعد گرامری در زبان انگلیسی را نشأت گرفته از همین امر به حساب می‌آورند.

اما زبان انگلیسی از چه زمانی خود را به عنوان یک زبان واحد برای ارتباطات بین‌المللی مطرح کرد؟ تاریخ این امر به دورانی باز می‌گردد که امپراتوری بریتانیای کبیر، با بهره‌گیری از قدرت نظامی و اقتصادی خود، به عنوان یکی از بزرگ‌ترین قدرت‌های استعماری جهان، در اوج اقتدار قرار گرفته بود. مستشاران و دیپلمات‌های بریتانیایی در آن دوره، زبان خود یعنی انگلیسی را به عنوان زبان اصلی برای انجام تبادلات تجاری و سیاسی در سراسر جهان به کار گرفتند. امری که به گسترش زبان انگلیسی در سراسر مناطق تحت استعمار بریتانیا، از اروپا تا هند و منجر شد.

این امر تا کنون نیز حتی با سرعتی بیش از گذشته، ادامه داشته است؛ به طوری که از قرن بیستم به بعدد، زبان انگلیسی به‌ عنوان زبان اصلی تجارت، علم و تکنولوژی در سراسر جهان جای پای خود را محکم کرد. این اتفاق البته، تأثیرات بسیار خوبی برای جامعه جهانی داشت؛ جهانی‌ شدن زبان انگلیسی در اولین گام، به نزدیکی ملت‌های گوناگون به یکدیگر و راحت‌تر شدن ارتباطات بین ملیت‌ها منجر گردید.

امروزه زبان انگلیسی به یکی از پراستفاده‌ترین و مهم‌ترین زبان‌های جهان تبدیل شده است و بسیاری از افراد در سراسر جهان زبان انگلیسی را به‌عنوان زبان دوم می‌آموزند. این امر تا جایی پیش رفته است که در حال حاضر بیش از ۱۴۰ کشور از گوشه گوشه جهان، زبان انگلیسی را به عنوان زبان دوم کشورشان، در مدارس آموزش می‌دهند.

سوم اردیبهشت؛ روز جهانی زبان انگلیسی

 

تحولات زبان انگلیسی در طول تاریخ

اما این زبان جهانی در طول تاریخ خود تحولات پر شماری را پشت سر گذاشته است. از قرن پنجم تا هفتم، زبان انگلیسی به عنوان زبانی محلی در بریتانیا و ایرلند به کار می‌رفت و تنها به‌ صورت شفاهی مورد استفاده قرار می‌گرفت. پس‌ از آن، در قرن‌های هشتم، نهم و دهم، زبان انگلیسی با ورود نورمن‌ها به خاک بریتانیا، به شدت تحت تأثیر زبان فرانسه قرار گرفته و تعداد زیادی از واژگان و قواعد گرامری زبان فرانسه وارد زبان انگلیسی شد.

با این حال زبان انگلیسی همچان به حیات خود ادامه داد تا این که در قرن چهاردهم و با تثبیت قدرت امپراتوری بریتانیا، زبان انگلیسی نه تنها به‌ عنوان زبان محلی در بخش هایی از بریتانیا، بلکه در سطح وسیعی به کشورهای مختلفی از سراسر جهان معرفی شده و به کار گرفته شد.

در ابتدای قرن شانزدهم میلادی، اولین دانشگاه در انگلستان تأسیس شد و زبان انگلیسی به‌ عنوان یکی از زبان‌های رسمی و تحصیلی در این دانشگاه به کار گرفته شد. پس از آن، در قرن هفده و به دلیل توسعه تجارت و صنعت در انگلستان، زبان انگلیسی به‌ عنوان اصلی ترین زبان برای امور تجاری و صنعتی در اکثر کشورهای جهان مورد استفاده قرار گرفت.

این امر همچنان ادامه یافت تا اینکه در قرن نوزدهم، مقارن با توسعه امپراتوری بریتانیا، زبان انگلیسی خود را به‌عنوان زبانی بین‌المللی در سراسر جهان مطرح نموده و به‌ تدریج به زبانی اصلی برای تبادلات تجاری، فرهنگی و دیپلماتیک تبدیل شد. رفته‌ رفته اهمیت این زبان به قدری زیاد شد که روز زبان انگلیسی به تقویم جهانی اضافه گردید. جالب است بدانید که از قرن بیست تاکنون نیز، با توجه به پیشرفت فناوری و شبکه‌های ارتباطی، زبان انگلیسی همچنان با صلابت بسیار، به مسیر توسعه و پیشروی خود با سرعتی افسانه‌ای ادامه داده است.

 

دلیل نام گذاری روز زبان انگلیسی

روز زبان انگلیسی در سال ۲۰۱۰ به‌ عنوان یکی از روزهای بین‌المللی توسط سازمان ملل متحد تعیین شد. هدف اصلی برای قرار دادن چنین روزی در تقویم جهانی، افزایش آگاهی درباره‌ی اهمیت زبان انگلیسی و ترویج فرهنگ و ارزش‌های این زبان عنوان شده است. برای این منظور، در سراسر جهان رویدادها و فعالیت‌های مختلفی در طول این روز برگزار می‌شود. از سوی دیگر، مردم بریتانیا نیز، هر ساله در تاریخ ۳ اردیبهشت ماه ( ۲۳ آپریل)، مصادف با سالروز تولد شاعر و نمایشنامه نویس اسطوره‌ای؛ ویلیام شکسپیر، برای جشن و پایکوبی به خیابان آمده و زبان خود را گرامی می‌دارند.

شکسپیر

دلیل نام گذاری سالروز تولید شکسپیر به عنوان روز زبان انگلیسی البته واضح است. او خالق برخی از ارزشمندترین آثار دنیای ادبیات نظیر مکبث و هملت است. آثار بزرگی که به زبان انگلیسی نوشته شده و به ترویج و توسعه این زبان کمک بسیاری کرده است. آثار این نویسنده بزرگ به‌ شدت در ادبیات و فرهنگ جهانی تأثیرگذار بوده‌اند و از غرب به شرق و از شمال تا جنوب، جای جای این کره خاکی را در نوردیده و به آشنایی ملل مختلف جهان با زبان انگلیسی منجر گردیده است.

هر ساله به مناسبت این روز، برنامه‌های ادبی، فرهنگی و آموزشی متعددی در سراسر جهان برگزار می‌شود. مراسم‌های روز زبان انگلیسی ممکن است شامل برگزاری کارگاه‌های آموزشی، نمایش فیلم‌ها و نمایشنامه‌های انگلیسی، برگزاری مسابقات شعر و داستان کوتاه، نمایشگاه‌های کتاب و همچنین برگزاری سخنرانی‌ها و کنفرانس‌ها با موضوعات مختلف مرتبط با زبان انگلیسی باشد. با توجه به اهمیت زبان انگلیسی به‌ عنوان یک زبان‌ جهانی با بیشترین تعداد کابر، روز زبان انگلیسی یک فرصت برای ترویج و ارتقای این زبان در سراسر جهان است.

بیشتر بخوانید:

 

اهمیت زبان انگلیسی

همان‌ طور که در بالاتر خواندید، به دلیل اهمیت بالای زبان انگلیسی، روزی را در تقویم بین المللی به آن اختصاص داده‌اند. اما فارغ از موارد ذکر شده، در ادامه این مقاله به پنج مورد از مهم‌ترین دلایل اهمیت این زبان می‌پردازیم.

 

۱. ارتباط با اقوام و ملیت های مختلف

زبان انگلیسی به‌ عنوان زبان رسمی بیش از ۵۰ کشور جهان شناخته شده است. هنگامی‌ که افراد قصد مسافرت به کشورهای دیگر را دارند، مجبور به استفاده از زبان انگلیسی هستند، زیرا افراد بیشتری با این زبان آشنایی دارند. در صورتی‌ که انگلیسی بلد باشید، به احتمال زیاد می‌توانید با مردم محلی هر کشوری صحبت کنید و با مکان‌های دیدنی، فرهنگ و آداب‌ و رسوم آن کشور آشنا شوید. در صورتی‌ که شما بتوانید به زبان انگلیسی صحبت کنید، می‌توانید به‌ راحتی با افرادی از ملیت‌ها و فرهنگ‌های مختلف جهان ارتباط برقرار کنید و مرزها و فواصل جغرافیایی را از بین ببرید.

ارتباط با اقوام و ملیت های مختلف

 

۲. علم و تکنولوژی

اکثر مقالات علمی و تخصصی در جهان به زبان انگلیسی نوشته می‌شوند. همچنین بسیاری از نرم‌افزارها، وب‌سایت‌ها و تکنولوژی‌های جدید نیز به زبان انگلیسی عرضه می‌شوند. پس برای دستیابی به اطلاعات و مهارت‌های مربوط به علوم، فناوری و کامپیوتر، زبان انگلیسی بسیار حیاتی است. به‌ غیر از مقالات، اکثر کنفرانس‌های علمی نیز به زبان انگلیسی برگزار می‌شوند.

 

۳. تحصیلات

بسیاری از دانشگاه‌های برتر جهان، برای پذیرش دانشجویان خارجی، زبان انگلیسی را به‌ عنوان زبان تحصیلی مورد نیاز قرار می‌دهند. بسیاری از دانشگاه‌های رتبه برتر کلاس‌های مقطع کارشناسی ارشد و دکتری خود را به زبان انگلیسی برگزار می‌کنند. در برخی از کشورهای غیر انگلیسی زبان، حتی مقطع کارشناسی نیز برای دانشجویان بین المللی به زبان انگلیسی تدریس می‌شود. امروزه افرادی که قصد مهاجرت دارند، مطالعه زبان انگلیسی را در اولویت خود قرار می‌دهند. همچنین برخی از مهم‌ترین آزمون‌های بین‌المللی به زبان انگلیسی برگزار می‌شود.

بیشتر بخوانید:

 

۴. بازار کار

زبان انگلیسی در بسیاری از شغل‌ها یکی از مهارت‌های ضروری است. این شغل‌ها شامل تجارت بین‌المللی، مهندسی، فناوری اطلاعات، پزشکی، حقوق، توریسم و بسیاری از حوزه‌های دیگر می‌شوند. همچنین ممکن است بخواهید به‌ طور فریلنسری با کشورهای خارجی همکاری کنید. در این صورت واجب است که به زبان انگلیسی مسلط باشید.

 

۵. فرهنگ و ادبیات

ادبیات و فرهنگ کشورهای انگلیسی‌ زبان، شامل انگلستان، آمریکا، کانادا و استرالیا و غیره، بسیار غنی و متنوع است. برای دستیابی به این فرهنگ، هنر و ادبیات این کشورها، آشنایی با زبان انگلیسی بسیار مهم و حیاتی است. اگر چه شما می‌توانید برای خواندن شاهکارهای ادبی از ترجمه‌‌های فارسی نیز استفاده کنید، اما همان‌ طور که می‌دانید در تمامی زبان‌ها اصطلاحاتی وجود دارد که با ترجمه از بین می‌روند. همچنین اگر از من می‌شنوید، خواندن شاهکارهای ادبیات جهان به زبان انگلیسی لذت دیگری دارد. حتما امتحانش کنید.

 

کاربردهای زبان انگلیسی

زبان انگلیسی در بسیاری از حوزه‌های مختلف کاربرد دارد. در ادامه با برخی از کاربردهای این زبان آشنا می‌شوید.

 

۱- تجارت بین‌المللی

زبان انگلیسی به‌ عنوان زبان‌ اصلی تجارت بین‌المللی شناخته شده است. بسیاری از شرکت‌های بین‌المللی از کارمندانی که در زبان انگلیسی مهارت دارند، استفاده می‌کنند. در این حوزه، تسلط به زبان انگلیسی به شما کمک می‌کند تا با همکاران و مشتریان خارجی به‌ راحتی ارتباط برقرار کرده و روابط تجاری خود را گسترش دهید.

بیشتر بخوانید: کتاب های یادگیری زبان انگلیسی تجاری

تجارت بین‌المللی

 

۲- فناوری اطلاعات

در حوزه فناوری اطلاعات، بسیاری از منابع و مستندات به زبان انگلیسی نوشته‌ شده‌اند. برای مثال، بسیاری از کتاب‌ها، فرآیندهای کد نویسی و آموزش‌های برنامه‌نویسی به زبان انگلیسی برای عموم مردم جهان در دسترس هستند. علاوه بر آن، بسیاری از شرکت‌های فناوری اطلاعات، به دنبال کارمندانی هستند که در زبان انگلیسی مهارت داشته و قادر به ارتباط با مشتریان و همکاران خارجی خود باشند.

 

۳- صنعت هواپیمایی

در صنعت هواپیمایی، زبان انگلیسی به‌ عنوان زبان‌ اصلی مورد استفاده قرار می‌گیرد. همه خلبان‌ها و کارکنان خطوط هواپیمایی باید در زبان انگلیسی مهارت داشته باشند تا بتوانند ترافیک هوایی را کنترل کرده و با کارکنان دیگر ایرلاین‌ها در سراسر جهان ارتباط برقرار کنند.

 

۴- گردشگری

زبان انگلیسی در صنعت گردشگری نیز بسیار مهم است. بسیاری از مردم در سفرهای خود به کشورهایی می‌روند که زبان انگلیسی به‌ عنوان زبان‌ اصلی آن‌ها شناخته شده است. به‌ علاوه، بسیاری از کارمندان صنعت گردشگری می‌بایست در زبان انگلیسی مهارت داشته باشند تا بتوانند با مسافران خارجی به‌ خوبی ارتباط برقرار کرده و به آن‌ها کمک کنند. حتی تصور صنعت توریسم بدون زبان انگلیسی نیز دشوار و حتی غیر ممکن است.

بیشتر بخوانید: کتاب های یادگیری زبان انگلیسی برای سفر

گردشگری

 

چرا انگلیسی زبان بین‌المللی است؟

درگذشته کشورهای زیادی مستعمره انگلستان بوده‌اند. به همین خاطر زبان انگلیسی در بسیاری از کشورها مانند هند که از جمعیت زیادی هم برخوردار است، رواج پیدا کرده است. علاوه بر این، زبان انگلیسی نسبت به سایر زبان‌های زنده دنیا از لغات بیشتری برخوردار است و گرامر ساده‌تری نیز دارد. نفوذ گسترده انگلستان در زمینه‌های فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و عیره نیز، از دیگر دلایل بین‌المللی بودن این زبان به شمار می‌رود.

 

هوش مصنوعی و زبان انگلیسی

شاید برای شما هم این سؤال ایجاد شود که با وجود مترجم‌های آنلاین و ابزارهای هوش مصنوعی، بازهم آموختن زبان انگلیسی ضروری است؟ جواب این سؤال بله است. ابزارهای هوش مصنوعی و اپلیکیشن‌های مترجم‌، امکانات بسیاری را برای ترجمه و تبدیل زبان‌های مختلف به یکدیگر فراهم کرده‌اند. با این‌ حال، هنوز هم آموزش زبان انگلیسی برای افرادی که در زمینه‌های مختلف فعالیت می‌کنند، بسیار مهم است.

از این گذشته، به دلیل محدودیت‌هایی که در ابزارهای هوش مصنوعی و مترجم‌ها وجود دارد، همچنان نیاز به افرادی با مهارت‌های زبانی قوی برای برقراری ارتباط با افراد دیگر در سطح بین‌المللی و انجام کارهایی مانند ترجمه متون تخصصی و مقالات علمی و غیره وجود دارد.

 

سخن پایانی

زبان انگلیسی یکی از مهم‌ترین و کاربردی‌ترین زبان‌های زنده دنیا است. از همین روی، روز تولد ویلیام شکسپیر، نویسنده معروف انگلیسی، یعنی ۲۳ آپریل (۳ اردیبهشت) را به دلیل اهمیت بالا و کاربردهای فراوان زبان انگلیسی، به عنوان روز زبان انگلیسی نام‌گذاری کرده‌اند. با شرکت در کلاس خصوصی زبان انگلیسی و یادگیری این زبان می‌توانید به‌ راحتی با مردم سراسر دنیا در ارتباط باشید، از علوم جدید آگاه شوید و خود را به‌ روز نگه‌ دارید.

 

منبع: learnenglish.britishcouncil.org

این مطلب چقدر برای شما مفید بود؟

میانگین امتیازات ۵ / ۵. تعداد نظرات ۳

هنوز امتیازی ثبت نشده. شما اولین نفر باشید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *