۱۲ روش کاربردی برای یادگیری و تمرین زبان ها
داشتن استمرار در یادگیری زبان و تمرین هر روزه آن، برای پیشرفت شما معجزه میکند. ۱۲ فعالیت موجود در این مقاله بسیار موثر و راحت هستند و به شما این فرصت را میدهند که حتی در شلوغترین روزها بتوانید برخی از تمرینهای زبانی را به صورت روزانه انجام دهید.
یکی از مزیتهای این راهکارها این است که وقتی به اینترنت متصل باشید و یا گوشی موبایل همراهتان باشد، از هر جایی قابل انجام هستند.
برترین روش های تمرین زبان
۱. مرتباً فلش کارت ها را مرور کنید
هر زمان که یک کلمه جدید یاد میگیرید، مطمئن شوید که آن را روی فلشکارت همراه با توضیحاتی که درک میکنید و به خاطر میآورید، یادداشت کنید. میتوانید آنها را به شکل خاصی در بیاورید و یا در صورت نیاز از رنگها و تصاویر استفاده کنید.
بیشتر بدانید: راهنمای جامع یادگیری زبان با فلش کارت+ معرفی اپلیکیشن
همچنین میتوانید این کار را به روش دیجیتال انجام دهید و برنامههای فلش کارت برای یادگیری زبان Anki یا Memrise را امتحان کنید. در حالی که منتظر دم کردن قهوه یا گرم شدن ناهار در مایکروویو هستید، تعدادی از این فلشکارتها را مرور کنید و حافظه خود را تست کنید.
۲. در X (تویتر) یا اینستاگرام فعال باشید
دو پلتفرم رسانه اجتماعی برای یادگیری زبانها مورد توجه هستند: X (توئیتر سابق) و اینستاگرام.
X (توئیتر سابق)
- X از این نظر منحصربهفرد است که میتوانید با تغییر تنظیمات، توییتها را پیشفرض زبان مقصد خود کنید.
- به این ترتیب، شما دائماً در حال یادگیری عبارات و اصطلاحات محاوره و اختصارات آنلاین جدید خواهید بود.
- فراموش نکنید که هشتگهای پرطرفدار را در صفحه اصلی بررسی کنید!
- اگر مبتدی هستید و میخواهید با جملات سریع تمرین کنید قالب کوتاه را دنبال کنید چرا که خواندن را آسانتر میکند.
اینستاگرام
- اینستاگرام همچنین ابزار یادگیری زبانی است که عالی کار میکند؛ زیرا در نگاه اول تنها شامل متن کوتاه است.
- اگر مبتدی هستید، حسابهای مخصوص زبانآموزان را دنبال کنید.
- برای پیدا کردن یکی، هشتگهایی مانند #learnArabic، #learnChinese و #LearnFrench را جستجو کنید.
بیشتر بدانید: قوی ترین شبکه های اجتماعی برای یادگیری زبان
۳. فیلمها و برنامههای تلویزیونی را هدفمند تماشا کنید
تماشای تلویزیون و تماشای فیلم فعالیتهای سرگرمکنندهای برای یادگیری زبان هستند، به خصوص اگر در سطح متوسط یا بالاتر هستید.
- نتفلیکس گزینههای پخش فراوانی را در اکثر زبانهای محبوب ارائه میدهد. (برای استفاده از برنامههای Netflix، میتوانید آن را دانلود کنید.)
- بهعلاوه، نتفلیکس محتوای اصلی زبان خارجی خود را دارد که نمیتوانید آن را در هیچ جای دیگری دریافت کنید، مانند سریال محبوب اسپانیایی «Las chicas del cable» (دختران کابلی).
- مشترک آمازون پرایم شوید، از طریق Amazon Prime Video به برخی از برنامههای رایگان که به زبان خارجی هستند، رایگان دسترسی خواهید داشت.
- Hulu برای زبان آموزان نیز گزینههایی دارد.
بیشتر بدانید: چگونه با تماشای فیلم و سریال، زبان یاد بگیریم؟ تکنیکهای کاربردی
۴. به دنبال پادکستها و موسیقیهای خارجی باشید
به لطف اینترنت، شما به راحتی به موسیقیهای زیادی در زبان مقصد خود دسترسی دارید.
موسیقی:
- اگر امکان خرید اشتراک سرویسهای محبوبی مانند Spotify و iHeartRadio را دارید، این دو گزینههای بسیار خوبی هستند.
- رادیو آنلاین یکی دیگر از گزینههای سرگرمکننده و آسان است. خدماتی مانند AccuRadio موارد خوبی از موسیقی جهانی را ارائه میدهند، همچنین خدمات آنلاین رایگان مانند TuneIn به شما امکان میدهند بر اساس زبان و / یا کشور انتخاب کنید.
پادکست:
به غیر از موسیقی، پادکستها نیز یکی از بهترین راهها برای تقویت درک شنیداری شما و درک آهنگها هستند. بسیاری از پادکستهای یادگیری زبان دارای متن، تمرینات و یا توضیحاتی هستند که باید در کنار آنها انجام شوند. برای مثال، Notes به زبان اسپانیایی، برگههایی را برای هر قسمت ارائه میکند.
۵. با اخبار به روز باشید
با اخبار به زبان مقصدتان، میتوانید درباره انواع موضوعات، از خبرهای مهم در سراسر جهان گرفته تا اینکه چه کسی در اسکار بهترین لباس را پوشیده بود، مطالعه کنید.
حتی اگر مبتدی هستید، اخباری نیز برای زبان آموزان نوشته شده است؛ به عنوان مثال، اخبار با واژگان ساده تر یا صدای آهسته. همچنین روزنامهها تمایل دارند از زبان سادهتری استفاده کنند.
به یاد داشته باشید که هنوز هم کلمات و عباراتی را که در مورد آن مطمئن نیستید بنویسید (یا آنها را به عنوان فلش کارت ذخیره کنید).
۶. تبادل زبان داشته باشید
با ورود به برنامههای تبادل زبان به راحتی میتوانید با افراد بومی صحبت کنید!
- از ویژگیهای جستجوی پیشرفته استفاده کنید تا شانس بیشتری برای ارتباط با آن شخص داشته باشید.
- جنسیت، وضعیت خانوادگی، سن، سرگرمیها را در نظر بگیرید؛ این موارد چیزهایی هستند که میتوانید در پروفایل آنها پیدا کنید.
- وقتی تازه شروع به برقراری ارتباط میکنید، توصیه میکنیم خیلی ساده و معمولی با یکدیگر آشنا شوید.
- بعد از آشناییهای بیشتر میتوانید از آنها بخواهید اشتباهات شما را تصحیح کنند، زیرا بسیاری از افراد بومی زبان، از روی ادب برخی از اشتباهات را نادیده میگیرند.
- سؤالات زیادی بپرسید، اما به یاد داشته باشید که گرامر ممکن است برای شریکتان خیلی خوشایند نباشد، آنها به زبان مادری صحبت میکنند و ممکن است علت برخی از نکات گرامری را ندانند.
- از آنها بخواهید منابعی مانند فیلم، کتاب، کمیک و برنامههای تلویزیونی را به شما معرفی کنند.
- جوکها را با یکدیگر به اشتراک بگذارید تا حس شوخ طبعی جدیدی به دست آورید!
۷. با یک معلم خصوصی کار کنید
وقتی معلمی پیدا کردید که فکر میکنید ممکن است او را دوست داشته باشید، قبل از ملاقات سؤالات خود را ارسال کنید. واقعاً با جزئیات توضیح دهید که مشکل شما در یادگیری چیست و اهدافتان را مشخص کنید و میخواهید به چه سطحی برسید. سپس کلاسهاس خود را با ایشان هماهنگ کنید.
به طور خاص، سوالات و مسائل گرامری برای مطرح کردن با معلم عالی است. یک معلم حرفهای برای توضیح گرامر بسیار مجهزتر از یک شریک زبان است (اگرچه شرکای زبان میتوانند به شما کمک کنند که بدانید چه چیزی درست به نظر میرسد).
۸. در اتاقهای گفتگو شرکت کنید
من شخصاً اتاقهای گفتگو را دوست دارم، زیرا اگر هنوز کاملاً آماده صحبت کردن نیستید. چت متنی با غریبهها به شما امکان تمرین زبان را در زمان واقعی میدهد.
- با پیوستن به Discord و جستجوی سرور در آنجا میتوانید به راحتی اتاقهای گفتگو را به زبان مقصد خود پیدا کنید.
- یکی از علایق خود را به عنوان برچسب وارد کنید، خواه بازی، باغبانی، سیاست یا صنایع دستی باشد، سپس میتوانید بر اساس زبان انتخاب کنید.
- باید از موقعیتهای مختلف بهترین استفاده را کرد، مثلا میتوانید با ترجمه «اتاق چت» به زبان دوم خود و جستجوی آن در کنار سرگرمی و یا موارد مورد علاقه انتخابی خود، نتایج خوبی به دست آورید.
- اگر انجمنها سبک و سلیقه شما نیستند، بسیاری از بازیهای چندنفره آنلاین همان گفتگوهایی را دارند که ما دنبال آن هستیم.
- به World of Warcraft یا League of Legends فکر کنید.
- شما درست وارد بازیی میشوید که بازیکنان در زمان واقعی صحبت میکنند.
۹. بلاگرهای خارجی را دنبال کنید
برای یادگیری زبان در YouTube، وبلاگ نویسانی را که از زبان مقصد شما استفاده میکنند، دنبال کنید.
- هر زمان که وبلاگنویس مورد علاقه شما یک ویدئوی جدید پست میکند، فقط تماشا کنید و لذت ببرید تا کمی تمرین زبان داشته باشید.
- اگر میخواهید سطح یادگیری را افزایش دهید، حتی ممکن است سعی کنید با سایر بینندگان در بخش نظرات تعامل داشته باشید.
- همچنین میتوانید از ابزاری مانند Channel Crawler برای جستجوی کانالهای YouTube بر اساس زبان استفاده کنید.
- این حتی به شما این امکان را میدهد تا کانال های YouTube را بر اساس کشور فیلتر کنید یا کانالهای YouTube را بر اساس تعداد مشترکین مرتب کنید تا محبوبترینها را دریافت کنید.
- اگر از یادگیری از طریق ویدئو لذت میبرید، میتوانید با FluentU نیز تمرین کنید.
- این ویدئوها را با ابزارهای مطالعه مانند فلش کارت و زیرنویسهای تعاملی ترکیب میکند، بنابراین میتوانید در حین تماشا به راحتی روی یادگیری زبان تمرکز کنید.
۱۰. در مورد روزتان یک گزارش مختصر و کوتاه بنویسید
در حالی که در صف در یک مغازه منتظر هستید یا منتظر چیزی برای چاپ هستید، یک برگه نت بردارید یا برنامه «یادداشتها» را در تلفن خود باز کنید و چند کلمه در مورد روز خود یادداشت کنید.
جملات ساده خوب هستند، درست مانند زمانی که فهرستی از کارهایی که باید انجام دهید مینویسید یا اگر زمان بیشتری برای نوشتن دارید، میتوانید یک مقاله تمام صفحه درباره آنچه برای ناهار خوردهاید، بنویسید.
این کار مهارتهای نوشتاری شما را در زبان مقصد افزایش میدهد و شما را تشویق میکند که در مورد چیزها و اقدامات ساده در زبان خارجی فکر کنید.
۱۱. یک گروه تمرینی با دیگر زبان آموزان راهاندازی کنید
اگر دوستان یا همکاران شما هم زبان شما را یاد میگیرند، از آنها به خوبی استفاده کنید!
- برنامهریزی کنید که در یک نقطه مشخص در طول روز به مدت ۱۰ دقیقه ملاقات کنید و متعهد شوید که فقط به زبان مقصد خود صحبت کنید.
- میتوانید یک گام جلوتر بروید و یکدیگر را با فلش کارتها آزمایش کنید.
- بازیهای یادگیری زبان دو نفره انجام دهید یا درباره پادکستی که همگی شب قبل به آن گوش دادهاید، بحث کنید.
- مطمئن شوید که برای هر جلسه وظایفی را تعیین میکنید تا نوعی تمرکز وجود داشته باشد و وسوسه نشوید که به سادگی درباره چیزهای دیگر گفتگو کنید.
۱۲. ویکیپدیا را به زبان دیگری بخوانید
آیا تا به حال در ویکیپدیا گیر افتادهاید؟ شما یک صفحه را باز میکنید که به آن علاقه دارید و پس از آن ۲۰ برگه از محتوای مرتبط با آن را باز میکنید. گاهی اوقات، اجتناب از این کار سخت است.
خوشبختانه، نسخههای زیادی از ویکیپدیا به زبانهای مختلف وجود دارد. دفعه بعد که میخواهید چیزی را در ویکیپدیا جستجو کنید، سعی کنید آن را به زبان مقصد خود انجام دهید.
از آنجایی که ویکیپدیا توسط کاربر ایجاد شده است، مهم است که به یاد داشته باشید که همیشه دقیق نخواهد بود. با این حال، اگر چیزی میبینید که دقیق نیست یا میخواهید مطالب بیشتری ارائه دهید، میتوانید با اشتراک گذاشتن نوشتههایتان مهارتهای زبانی خود را تمرین کنید!
منبع: fluentu.com